به گزارش ایسنا، دکتر محمد مهدی گویا در نخستین کارگروه سلامت و امنیت غذایی که در دانشگاه علوم پزشکی مازندران برگزار شد، با اشاره به استانهای پرخطر کشور در زمینه ایدز، گفت: استانهای مازندان، کرمانشاه، فارس، هرمزگان، خراسان رضوی ، اصفهان و تهران از استانهای پرخطر در این زمینه به شمار میروند.
وی با اشاره به شناسایی 282 بیمار مبتلا به HIV در مازندران، گفت: 105 نفر نیز به دلیل ابتلا به این بیماری جان باختهاند.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت تصریح کرد: تعداد مبتلایان به ایدز در مازندران باید بیش از یک هزار و 500 نفر باشد که تاکنون یک پنجم مبتلایان شناسایی شدند و مابقی به راحتی در میان ما زندگی کرده و عفونت خود را منتقل میکنند.
دکتر گویا با بیان اینکه مراکزی که می تواند به افراد دارای رفتارهای پرخطر دارند کمک کند کم است، گفت: برای فعالتر شدن این گونه مراکز به نیروی انسانی و تجهیز مراکز بهداشتی درمانی نیاز است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود اظهار داشت: در حال حاضر بیماری ایدز با سرعت در منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا و کشورهای شوروی سابق و اروپایی شرقی در حال افزایش است.
وی ادامه داد: بیماری ایدز در این مناطق 80 درصد از طریق تماسهای جنسی و 20 درصد از طریق اعتیاد منتقل میشود که این الگو در حال تغییر است به طوری که موارد ابتلا از طریق اعتیاد و مصرف مواد مخدر در حال افزایش است.
رئیس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با بیان اینکه 95 درصد موارد ابتلا به عفونت ایدز در سالهای اخیر مربوط به کشورهای در حال توسعه است، گفت: چنانچه این بیماری کنترل نشود خسارت سنگینی به حوزه سلامت وارد می شود.
دکتر گویا با تاکید بر اینکه افراد جامعه باید آگاهیهای خود را نسبت به بیماری ایدز و نحوه ابتلا به آن افزایش دهند، افزود: مهار این بیماری به تعامل بین بخشی نیاز دارد.